Bisnes Jual Air Tepi Jalan

bisnes air tepi jalan
Bisnes Jual Air Tepi Jalan Jual air tepi jalan memang nampak senang. Sediakan air, cedok, jual dan terima duit. Kalau begitu senang kenapa tidak ramai orang yang mampu buat?

Jelas sekali nak buat bisnes air tepi jalan pun memerlukan ilmu dan pengalaman. Pengalaman tu sangat penting. Kalau belum ada pengalaman kenalah cari ilmu. Bila dah dapat dah hadamkan ilmu yang dipelajari barulah mudah nak meniaga.

Sebenarnya banyak juga yang perlu dipelajari walaupun nak bisnes air, tak boleh nak hentam kromo.. regi beb. Lebih baik kita jadi expert untuk diri kita sendiri walaupun kali pertama nak meniaga. Buat sebaiknya mengikut panduan orang yang dah berpengalaman.

Berguru dengan orang yang dah berpengalaman ni banyak untungnya kerana kita dapat mulakan dengan cara yang betul, contohnya first nak buat apa, second nak buat apa.. taklah cacamarba jadinya.

Apa yang anda akan dapat dengan panduan bisne air ini? Mari kita tengok.

BAB 1 : CARA MOHON TAPAK NIAGA

Dalam bab permulaan ini, saya tunjukkan anda langkah-langkah yang perlu anda lakukan untuk mendapatkan tapak niaga di bazar ramadhan atau bazar-bazar yang lain. Apa sijil yang perlu anda dapatkan sebelum membuat sebarang permohonan dan dimanakah untuk mendapatkannya?
Semuanya saya tunjukkan dalam bab ini! Siap sekali saya bagi dengan contoh gambar sijil & resit!

Berapa pula besar saiz tapak dan berapakah bayaran bagi setiap tapak? Juga saya tunjukkan kos anggarannya disini!

Bab ini amat penting, terutama sekali jika anda baru pertama kali mahu berniaga di bazar. Tanpa tapak niaga... sudah pastinya tiada bisnes untuk anda.

BAB 2 : TIPS MEMILIH LOKASI BAZAR

Percaya atau tidak, bukan semua lokasi bazar akan mendapat sambutan! Ada sesetengah lokasi bazar, diwujudkan oleh pihak penganjur semata-mata untuk mengaut keuntungan dengan menjual tapak kepada peniaga. Namun begitu, bilangan pengunjung yang hadir, hanya sayup-sayup sahaja.

Jadi, jangan menjadi mangsa! Kenali tapak-tapak yang "hot" yang ramai pengunjung untuk anda berniaga! Ada beberapa ciri yang akan menjadikan sesebuah tapak bazar itu HOT atau tidak!

Saya bongkarkan ciri-ciri tersebut di dalam bab ini!

BAB 3 : PERALATAN SERTA KELENGKAPAN

Antara 2 benda asas yang perlu anda ada untuk berniaga di bazar, adalah kanopi dan juga meja.
Dalam bab ini saya tunjukkan jenis kanopi serta jenis meja yang anda perlukan. Saya juga turut berikan anda tempat serta alamat kedai untuk anda membeli peralatan ini dengan harga yang lebih murah!

BAB 4 : PERSEDIAAN & PENGURUSAN MASA BERNIAGA

Ada 5 Tips "REAL" yang saya kongsikan dalam bab ini. Ilmu dalam bab ini, hanya "peniaga sebenar" sahaja yang tahu. Hanya orang-orang yang pernah berniaga di bazar ramadhan sahaja yang tahu situasi dan keadaan sebenar yang perlu dihadapi dan bagaimana cara untuk menanganinya?.

Jadi, anda perlu tahu ilmu di dalam bab ini agar anda boleh hadapi segala cabaran sewaktu berniaga di bazar dengan tenang. Tidaklah nanti anda terkejut jika situasi-situasi yang mencabar ini berlaku kepada anda!

Selain itu, saya juga turut kongsikan rahsia sebenar teknik menarik pelanggan dan bagaimanakah mahu menjadikan gerai jualan anda unik dan berbeza dari peniaga-peniaga yang lain, di dalam bab ini!

BAB 5 : RESEPI 20 JUS BEST SELLER

Di dalam bab ini saya kongsikan "20 Resepi Jus Yang Paling Laris" di pasar ramadhan. Bukan sahaja sekadar resepi, malah, cara-cara membuatnya secara bergambar juga ada saya tunjukkan.

20 Resepi Jus Buah tersebut adalah...
Jus Mangga
Jus Tembikai Susu
Jus Tembikai
Jus Carrot Susu
Jus Asam Boi & Limau Kasturi
Jus Mata Kucing
Jus Air Jagung
Jus Nenas Madu
Jus Buah Naga (Dragon Fruit)
Air MILO
Air Laici Susu
Air Blue Hawaian Lemonade
Air Teh Bunga
Air Kelapa Muda
Air Bandung Cincau
Air Barli
Air Cincau
Jus Ciku
Jus Epal Asam Boi
Jus Kiwi

BAB 6 : RAHSIA SULIT JUS YANG LARIS

Ada 7 tips sulit yang saya kongsikan di dalam bab ini! Saya kongsikan apakah sebab saya meletakkan sesetengah bahan ke dalam resepi yang saya berikan dalam bab 5 sebelum ini.

Dalam bab ini juga saya kongsikan tips dimana anda boleh membeli buah-buahan dengan harga yang lebih murah!

Bagaimana pula untuk memilih buah-buahan yang segar dan manis? Juga ada saya kongsikan di dalam bab ini!

BAB 7 : CASE STUDY - BAGAIMANA SAYA JANA RM7K SEBULAN DENGAN BISNES AIR

Ini adalah bab yang paling menarik di dalam ebook ini. Di dalam bab ini, saya ceritakan semua strategi serta apa yang saya lakukan sehingga mampu mencapai keuntungan sebanyak RM7,000 dengan hanya berniaga 3 balang air di bazar ramadhan!
Balang air jenis apa yang saya gunakan?
Air apa yang saya jual?
Berapa kos serta untung menjual air tersebut?
Apa teknik yang saya gunakan untuk menarik pelanggan?
Dimana lokasi strategik serta bagaimana saya menyusun balang air?
Bagaimana saya gandakan keuntungan saya sehingga 3 kali ganda?
Semuanya saya bongkarkan tanpa berselindung kepada anda di dalam bab ini!

Haa.. banyak kan ilmu yang anda belum tahu dan boleh belajar dengan panduan ini. Kalau nak berjaya dapatkanlah ye.. tak nak pun tak apa.. hehe.

Nak Tahu Lebih Lanjut Klik Sini